Bayvarol Benzi 3.6 mg
search
  • Bayvarol Benzi 3.6 mg

Bayvarol Benzi 3.6 mg

185,00 lei
cu TVA

Atentie!!!

Acest produs se poate achizitiona doar din farmacie pe baza de reteta eliberata de un medic veterinar. Pentru orice intrebari sau nelamuriri nu ezitati sa ne contactati: 0740 300 686 

Denumire comerciala: Bayvarol

Substanta activa: flumetrin

Actiune terapeutica: albine melifere. Pentru diagnosticul si tratamentul albinelor infestate cu Varroa destructor sensibila la flumetrin

Grupa terapeutica: antiparazitare

Forma farmaceutica: benzi impregnate

Prezentare: cutii x 5pungi x 4 benzi

Perioada asteptare: 0 zile

Detinator licenta: Bayer Animal Health GmbH Germania

Mod eliberare: Cu prescriptie

Acest produs se poate deconta prin programul PNA

Prescriptie:

Acest medicament se comercializeaza pe baza de reteta sau nota de comanda. Poti consulta medicul nostru veterinar sau poti incarca si salva documentul aici.
  • Niciun fisier selectat .png .jpg .gif
Cantitate

Bayvarol 3.6mg/banda, benzi impregnate pentru albine melifere

Substante active:

O banda de 6.61gr contine substanta activa Flumetrin 3,6gr

Indicatii

Pentru diagnosticul si tratamentul albinelor melifere infestate cu Varroa destructoe sensibila la flumetrin.

Contraindicatii

Nu se utilizeaza in timpul perioadelor de cules.

Mod de administrare

Pentru utilizare in stupii de albine.

Coloniile normal dezvoltate primesc patru benzi.

Nucleele si coloniile tinere primesc jumatate de doza, de ex. Doua benzi.

Coloniile mari care au mai multe rame cu puiet, primesc patru benzi pentru fiecare spatiu dintre ramele cu puiet, distribuite uniform.

 Diagnostic:

Benzile se introduc in stup timp de 24 de ore. Inainte de introducerea benzilor, acoperiti podeaua stupului sau tavita din stup cu o coala alba de hartie. Dupa 24 de ore de la introducerea benzilor, verificati daca pe coala exista capuse Varroa moarte. In cazul in care numarul acarienilor morti nu este crescut dupa prima zi de tratament este recomandabil sa se utilizeze alta clasa de acaricide.

Tratament

Benzile vor fi lasate in colonie maxim sase saptamani, dupa care se vor scoate.

Recomandari privind administrarea corecta

Benzile Bayvarol sunt suspendate intre spatiile dintre faguri in zona centrala, astfel incat sa fie acoperite de albine pe ambele fete. Ambele agatatori ale unei benzi se indoaie in sus in aceasi directive, de-a lungul liniei marcate si se agata de marginea superioara a ramelor de lemn.

In coloniile mari care au mai multe rame cu puiet, celedoua benzi pot fi unite astfel incat la introducerea si extragerea lor sa nu fie nevoie sa indepartam ramele.

Eficacitate maxima se obtine cand Bayvarol se utilizeaza spre srafrsitul verii, dupa recoltarea mierii.

Bayvarol poate fi utilizat in orice moment al anului in scop de diagnostic sau in infestatii severe, cand este amenintata supravietuirea coloniei.

Apicultura responsabila in aceste zile necesita o verificare periodica pentru infestarea cu Varroa si realizarea unui program annual de combatere a Varroa specific in fiecare stupina.

Timp asteptare:  0 zile

 ATENTIONARE !

Toate coloniile localizate in aceasi stupina ar trebuii tratate simultan.

Produsul trebuie utlizat ca parte a unui program integrat de combatere a Varroa. Un astfel de program include, printre alte masuri, rotatia produselor si monitorizarea sistematica a nivelului de infestare cu acarieni in cursul anului.

Ca metoda eficienta de reducere a riscului de selectare a rezistentei, ar trebui aplicata rotatia cu produse care contin substante active din alte clase chimice.Deoarece flumetrin si tau-fluvalinatul fac parte din aceasi clasa (piretroizi), acestea nu sunt potrivite pentru a se roti intre ele.

Utilizarea necorespunzatoare a produsului poate creste riscul dezvoltarii rezistentei si, in cele din urma, poate conduce la o terapie ineficienta si la pierderea coloniilor.

Unde in trecut a fost observata rezistenta la piretroide, resetarea statutului actual al coloniei ar trebui sa fie considerata, deoarece revenirea susceptibiliatii poate avea loc intr-o perioada de cativa ani.

Utilizarea cu precautie a substantelor acaricide

Rezistenta parazitilor se poate deszvolta la orice clasa de acaricide in urma utilizarii frecvente si repetate de substante acaricide din aceasi clasa.

Pentru a scadea potentialul de dezvoltare a rezistentei se recomanda ca utilizarea de flumetrin in stupina sa fie planificata anual ca parte a unui tratament de combatere a Varroa si cu alte clase de acaricide.

Utilizarea produsului cu abatere de la instructiunile mentionate poate creste prevalenta acarienilor de Varroa rezistenti la piretroide.

Nu se vor lasa benzile in stupi mai mult de sase saptamani si nu se vor reutiliza benzile, deoarece ar putea declansa dezvoltarea rezistentei.

Precautii speciale care trebuie luate de persoana care administreaza produsul medicinal veterinar la animale.

Spalati-va pe maini dupa utilizarea/manipularea benzilor, inainte de a consuma alimente si dupa terminarea lucrului. Nu deschideti ambalajul decat imediat inaintea utilizarii.Evitati contactul benzilor cu mierea.

Numancati, nu beti si nu fumati in timpul utilizarii produsului.

Nu se utilizeaza concomitent cu alte medicamente pentru combaterea varoozei.

Nu se utilizeaza concomitent cu alte medicamente pentru combaterea nosemozei.

Pentru mai multe informatii accesati tab-ul Prospecte (langa descriere produs) !!!

Primavet
BAYV
999952 Produse

Fisa tehnica

Mod eliberare
Cu prescriptie

Descarcari

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.