Varachet Forte
search
  • Varachet Forte

Varachet Forte

57,00 lei
cu TVA

Atentie!!!

Acest produs se poate achizitiona doar din farmacie pe baza de reteta eliberata de un medic veterinar. Pentru orice intrebari sau nelamuriri nu ezitati sa ne contactati: 0740 300 686 

Denumire comerciala: Varachet Forte

Substanta activa: amitraz,taufluvalinat

Actiune terapeutica: albine in tratamentul varoozei.

Grupa terapeutica: antiparazitare

Forma farmaceutica: solutie pentru benzi fumigene

Prezentare: flacon x 6.5ml + 60 benzi fumigene

Perioada asteptare: 0 zile. Nu se utilizeaza in timpul culesurilor de productie

Detinator licenta: Institutul de cercetare - dezvoltare pentru apicultura s.a Romania

Mod eliberare: Cu prescriptie

Acest produs se poate deconta prin programul PNA

Prescriptie:

Acest medicament se comercializeaza pe baza de reteta sau nota de comanda. Poti consulta medicul nostru veterinar sau poti incarca si salva documentul aici.
  • Niciun fisier selectat .png .jpg .gif
Cantitate

Varachet Forte solutie pentru benzi fumigene la albinele melifere, amitraz, taufluvalinat.

Substante active:

Fiecare ml de solutie contine:

Amitraz 150mg

Taufluvalinat 60mg

Excipienti: dodecibenzen sulfonat de calciu, alcool gras C12- C15 etoxilat, xilen.

Indicatii

Produsul medicinal veterinar Varcahet Forte se foloseste in tratamentul varoozei (parazitoza externa a albinelor produsa de acarianul Varooa destructor) la albinele melifere.

Contraindicatii / Reactii adverse

Nu se cunosc.

In dozele terapeutice mentionate, produsul nu este toxic pentru albine.

Daca observati orice reactie adversa, chiar si cele care nu sunt deja incluse in prospect sau credeti ca medicamentul nu a avut efect va rugam sa informati medicul veterinar.

Prezentare:  Cutie de carton x1 flacon varachet forte x1 folie de material plastic, termosudata ce contine 60 benzi fumigene si 1 pipeta cu picurator.

Mod de administrare

Administrarea produsului medicinal veterinar Varachet Forte se face numai prin urdinis , la toti stupii.

Calea de administrare este externa, prin fumigatie. Pentru administrare, bansa de hartie fumigena va fi indoita pe lungime pentru ca prin curentii de aer sa se poata intretine arderea completa a benzii.

Cu ajutorul pipetei se ia lichid din sticluta si se picura, cu distanta intre picaturi, pe banda fumigena. Benzile trebuie aprinse la ambele capete. La nivelul de ardere al benzii de carton se dezvolta o temperatura de 300-400ºC, de aceea produsul se administreaza cu deosebita atentie, asezand benzile fumigene aprinse pe plase de sarma sau bucati de tabla pentru a nu incendia stupul sau pavilionul.

Imediat dupa introducerea benzii aprinse (fara flacara) urdinisul stupului se va inchide 15-20min.

Dozarea numarului de picaturi se raporteaza la volumul stupului dupa cum urmeaza:

2 picaturi pentru un corp de stup multietajat;

3 picaturi pentru un corp de stup Dadant de 10 rame;

5 picaturi pentru un corp de stup orizontal de 20 de rame.

Daca la ultimele doua administrari, familiile de albine au fost deja restranse pentru iernat, cu diafragma totala despartitoare (etansa), atunci dozarea numarului de picaturi se raporteaza la spatiul nou ocupat de familia de albine, ex: 1 picatura pentru o jumatate de corp multietajat, 2 picaturi pentru doua treimi de corp dadant de 10 rame, 3 picaturi pentru o jumatate de corp orizontal de 20 de rame; cand intr-un stup orizontal exista doua familii, fiecareia ise va administra cate 3 picaturi.

Administrarea produsului Varachet Forte se face in tot sezonul activ , in afara perioadelor de cules de productie(, cu mentiunea ca tratamentele cu cea mai inalta eficacitate sunt cele de toamna, cand nu exista puiet capacit.

Prima administrare se face primavata cand albinele au inceput activitatea normala.

Urmatoarele trei administrari se efectueaza in luna august, la interval de 7-10 zile, ultima efectuandu-se in absenta totala a puietului din stup. Daca mai exista puiet capacit, acesta pastreaza acarienii Varroa destructor , care odata cu eclozarea puietului raman in stup, majoritatea reusind sa paraziteze toata iarna, reproducandu-se odata cu prima generatie de puiet din primavara.

Recomandari privind administrarea corecta

Respectati dozele recomandate.

Pentru o eficacitate maxima, inainte de utilizarea produsului se vor lua masuri de etanseizare a stupilor.

Produsul se administreaza la o temperatura exterioara de peste +12ºC, pentru ca albinele sa nu afle stranse in ghem, cand majoritatea albinelor se afla in stup (dimineata sau in amurg)/

Timp asteptare:  0 zile

Nu se utilizeaza in timpul culesurilor de productie.

 ATENTIONARE !

A se proteja de lumina.

A se pastra in loc uscat, la temperaturi de sub 25ºC

Produsul nu se mai utilizeaza daca in solutia din sticluta s-au format cristale, fiind concentrata prin evaporarea excipientilor din cauza neetanseitatii sticlutei si a pastrarii in conditii necorespunzatoare.

Perioada de valabilitate dupa prima deschidere a ambalajului: 6 luni

Toate coloniile localizate in aceasi stupina ar trebuii tratate simultan.

Produsul trebuie utlizat ca parte a unui program integrat de combatere a Varroa. Un astfel de program include, printre alte masuri, rotatia produselor si monitorizarea sistematica a nivelului de infestare cu acarieni in cursul anului.

Ca metoda eficienta de reducere a riscului de selectare a rezistentei, ar trebui aplicata rotatia cu produse care contin substante active din alte clase chimice.

Utilizarea necorespunzatoare a produsului poate creste riscul dezvoltarii rezistentei si, in cele din urma, poate conduce la o terapie ineficienta si la pierderea coloniilor.

Utilizarea cu precautie a substantelor acaricide

Rezistenta parazitilor se poate deszvolta la orice clasa de acaricide in urma utilizarii frecvente si repetate de substante acaricide din aceasi clasa.

Pentru a scadea potentialul de dezvoltare a rezistentei se recomanda ca utilizarea in stupina sa fie planificata anual ca parte a unui tratament de combatere a Varroa si cu alte clase de acaricide.

Precautii speciale care trebuie luate de persoana care administreaza produsul medicinal veterinar la animale.

Produsul medicinal veterinar Varachet Forte va fi manipulat si utilizat doar de personalul sanitar-veterinar specializat sau apicultor.

La nivelul de ardere albenzii de carton se dezvolta o temperatura de 300-400ºC, de aceea produsul se administreaza cu deosebita atentie, asezand benzile fumigene aprinse pe plase de sarma sau bucati de tabla pentru a nu incendia stupul sau pavilionul. Datorita faptului ca se lucreaza cu foc, posesorii de stupi trebuie sa dispuna, in timpul tratamentului, de mijloace de stingere a incendiilor.

Incendiul nu se poate produse decat din greseala utilizatorului.

Apicultorii posesori de pavilioane mobile sau stabile vor intra in pavilion numai dupa o buna aerisire a acestuia. Dupa terminarea, timp de 48 de ore nu se doarme in pavilion.

Pe tot parcursul administrarii produsului, operatorul trebuie sa inhaleze cat mai putin fum sau deloc.

Produsul medicinal veterinar Varachet Forte poate fi moderat iritant pentru piele si ochi. In caz de rasturnare accidentala a sticlutei, daca substanta a ajuns pe piele se spala abundent cu apa si sapun, iar daca substanta a patruns in ochi se fac spalaturi oculare cu apa curata prin irigare de cel putin 15 minute. Imbracamintea contaminata cu substanta activa se dezbraca imediat, apoi se spala cu apa si sapun.

In timpul manipularii Nu mancati, nu beti si nu fumati , apoi la final spalati mainile si fata cu apa si sapun.

Nu exista antidot pentru substantele active. In caz de intoxicatie accidentala la om, nu se administreaza atropina. Atentie deosebita se va acorda functionarii aparatului respirator. Nu se provoaca voma, ci se fac spalaturi stomacale cu apa.

Acest produs medicinal veterinar nu trebuie amestecat cu alte produse medicinale veterinare.

Supradozare

Marirea numarului de picaturi de Varachet Forte determina intoxicatia, de diferite grade a albinelor.

In eventualitatea unei supradozari se aeriseste stupul.

Pentru mai multe informatii accesati tab-ul Prospecte (langa descriere produs) !!!

ICDA
VFOR
999407 Produse

Fisa tehnica

Mod eliberare
Cu prescriptie

Descarcari

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.